• Calimex Musical Instruments
  • Profiel
  • Dealers in Nederland
  • Support
  • Nieuws
  • Contact
  • For dealers
ProfielProfileProfileÜber uns




Calimex BV is een van snelst groeiende importeurs van de Benelux, opgericht in 2004 en inmiddels met meer dan 20 jaar ervaring in de muziekindustrie.

Calimex BV is importeur/exporteur van bekende merken als Medeli, Luna Gitaren,  Fusion Digitale Drums, Midimex interfaces, Seiwin Audio, Midiplus, PikCard, HXM Drums, Dynatone, Rock Iconz, Grover Allman, Woodies Hanger, Calista Gitaren en Ukuleles, DDrum en Dean Gitaren (beide exclusief voor Frankrijk).

Sinds een jaar worden onder het merk CLXmusic een groot aantal nieuwe producten ontwikkeld en op de markt gebracht voor gitaristen, drummers en toetsenisten. Dit pakket loopt van digitale drums, portable geluidssystemen tot gitaar accessoires.

Calimex BV distribueert naast de Benelux ook in Frankrijk en verschillende andere Europese landen. Dankzij de directe lijnen met fabrikanten zijn wij in staat om snel op de markt in te spelen en producten tegen zeer interessante prijzen en hoge kwaliteit op de markt te brengen.

Service is voor u als consument minstens zo belangrijk als het product zelf. Met de opening van een tweede logistiek centrum in 2009 in de omgeving van Amsterdam met eigen technische dienst zijn efficiënte distributie en een excellente service gewaarborgd. Vragen of de producten ze worden op een snelle en vakkundige manier behandeld.

Calimex BV blijft de komende jaren op zoek naar interessante merken en ontwikkeling van muziekinstrumenten en accessoires voor zowel hobbyisten als professionals

 

Medeli

 

Medeli Electronics Co. Ltd is gevestigd in 1983. Het eerste muziekinstrument dat door Medeli in 1988 werd geproduceerd was een 49-toetsen keyboard, de MC-3A. Wereldwijd werden van dit model meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht. In 1995 werd de fabriek in Shenzen, China geopend. Het fabrieksterrein telt, naast de productiehallen tientallen gebouwen met huisvesting voor werknemers, ontspannings- en recreatieruimtes en andere faciliteiten. Vanuit deze fabriek is Medeli de laatste 20 jaar uitgegroeid tot de grootste producten van elektronische keyboards met een capaciteit van bijna 500.000 exemplaren per jaar.  

Medeli heeft een team van 60 R&D engineers in dienst die continu nieuwe technieken en modellen ontwikkelen. De zeer modern uitgeruste fabriek telt een oppervlak van 15.000m2. Met de meest geavanceerde apparatuur en sampling techniek ontwikkeld Medeli klankchips en muzikale begeleidingen voor al hun muziekinstrumenten zelf.

Medeli is de eerste producent van muziekinstrumenten in Hong Kong die het ISO 9002 management certificaat heeft verworven. Wereldwijd is Medeli dan ook toonaangevend op het gebied van productie van betaalbare muziekinstrumenten zoals keyboards, digitale drums, digitale piano’s en versterkers.